Greutate | 1,5 kg |
---|---|
Tip vin | alb, sec |
Soi | Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Fetească Albă |
UM | 0,75 l |
TIP VIN:
Alb sec, DOC – CMD Dealu Mare.
AREAL:
Latitudine: 45°02 ́- 45°04 ́latitudine nordică; Longitudine: 26°23 ́-
26°26 ́longitudine estică. Climă: Temperat continentală cu
influențe mediteraneene, temperatura medie anuală 10° Celsius,
precipitații medii anuale 513 mm; Relief: Subcarpați, altitudine
medie 500 m, expunere sudică; Tip de sol: Brunroșcat de pădure cu
calcar.
VINIFICAȚIE:
Strugurii au fost culesi manual în lădițe de 15 kg iar ulterior au fost
sortati cu grija. Partenerii de cupaj au fost vinificati separat iar
macerarea la rece a durat aproximativ 36 de ore. Fermentatia alcoolica
controlata s-a facut la 13-14 grade Celsius, in vase de inox, vreme de
10-15 zile. Vinurile tinere au fost pastrate separat timp de cinci luni pe
drojdia fina de fermentatie pana la realizarea cupajului.
DEGUSTARE:
Culoarea tipică a unui vin alb de clasă: galben pai intens, strălucitor.
La turnarea în pahar îi descoperim prospețimea și alura zveltă, așa
cum stă bine unui vin alb și tânăr. Cele patru soiuri maiestuos
asamblate pun în evidența complexitatea și tinerețea vinului. Calea
este deschisă de floralitatea văratica a Tămâioasei Românești, urmată
de prospețimea viguroasă a Sauvignonului Blanc. În gust descoperim
aromele tonice și pregnante ale Rieslingului și vioiciunea boabelor
de Fetească Albă. Finalul trădează note câmpenești și rustice,
purtându-ne spre un post gust lung.
SERVIRE:
8°-12° Celsius. Recomandat lângă specialități din pește, salate de vară
sau prosciutto cu pepene galben.
NOTE ANALITICE:
concentrație alcoolică=13% vol.; zahăr rezidual=1,7 g/l; aciditate
totală=6,3 g/l; aciditate volatilă=0,40 g/l.